Godt håndværk går aldrig af mode

I 2012 overtog vi den gamle skomagerforretning i Brogade. Op til overtagelsen stod vi i mesterlære hos den gamle skomager.
Vi er fascineret af håndværk, og nysgerrighed er drivkraften til at udvikle og lære nyt.  I dag arbejder vi ikke længere som skomagere, men producerer nu lædervarer på vores værksted.

Vi har gennem årene udviklet butikken, hvor vi nu sælger tøj og nøje udvalgte accessories til herre. I butikken finder du lædervarer, sko, tøj, hatte, gentlemen’s  accessories, vinylplader og lokale øl.

På værkstedet arbejder vi med kernelæder, hvor vi fremstiller bælter, sandaler,  forklæder og seler.

Værdier

VORES VÆRDIER

Efter at have levet i byen i mange år søgte vi i 2014 ud på landet for at få ro, komme tættere på naturen og ikke mindst for at stifte familie.
Vi, Lotte og Jesper, bor i et gammelt hus med vores to børn Sylvester og Solvej. Huset sætter vi selv i stand, efterhånden som vi har råd og tid.
På vores store grund har vi overtaget en lidt udpint juletræsplantage. Vi har besluttet at slippe den fri, og lade den gro til skov. Det er fantastisk at have et stort stykke jord, som vi på den måde kan give tilbage til naturen, og som vi kan nyde og følge hver dag - år for år.
Livet på landet har været en gave til vores hverdag, og giver også inspiration til hvordan vi skal drive vores forretning.
Vigtigheden af fordybelse, kvalitet og godt håndværk har for os aldrig været mere tydelig, og det er det vi bringer med i vores forretning og på vores værksted hver dag.

Vi tilstræber at være så miljøvenlige som vi kan. Både vores egne produkter, og de varer vi sælger i vores butik, er klassikere som ikke går af mode. Det er ting som du kan bruge eller have på uanset hvad moden skulle dikterer denne måned. Vi vælger økologi når vi kan, og en stadig voksende del af vores sortiment er fremstillet af økologiske materialer.

Håndværket

LÆDERHÅNDVÆRK & MATERIALER

Gennem skomagerfaget og med hjælp fra en dygtig læderhåndværker har vi lært dette håndværk.
Vores produkter er håndlavet, og vores designs holder vi simple og klassiske.

Vi arbejder med vegetabilsk gravet kernelæder, og det er helt afgørende, at det kun er af den bedste kvalitet. Vores læder kommer fra Sverige og Italien.
Vores spænder er alle nikkelfri og af ren messing. De er fremstillet af en lille virksomhed i Italien, som er en af de bedste af deres art.

Se udvalg
Kvalitet

TING DER HOLDER

På skomagerværkstedet fik vi for alvor set og mærket konsekvensen af brug-og-smid-væk kulturen. Mange sko og "lædervarer" som kom ind på vores værksted måtte vi desværre afvise at reparere. Det kunne simpelthen ikke betale sig - hvis det overhovedet kunne lade sig gøre!
Siden vi begyndte i 2012 og indtil 2018 hvor vi primært arbejdede som skomagere, kunne vi observere, at kvaliteten af sko kun bliver dårligere. Det er faktisk helt vildt, at størstedelen af skobranchen går mere op i, at få plastic, lim og gummi til at ligne kvalitetssko, end at producere kvalitet af ægte læder, og på håndværksmæssigt forsvarlig vis. Brug-og-smid-væk kulturen er over os.

Dette har helt sikkert været med til, at vi selv er gået i gang med at producerer lædervarer. Vi vil ikke bidrage til denne kultur, og laver derfor bælter, sandaler, forklæder, seler og andre småting som holder i mange år.

Det er samme kriterier vi har for de produkter som vi fører i butikken - god kvalitet som kan holde i mange år, og ofte også repareres.