Godt håndværk går aldrig af mode

I 2012 overtog vi den gamle skomagerforretning i Brogade. Op til overtagelsen stod vi i mesterlære hos den gamle skomager, som selv havde stået i mesterlære hos sin far.
Vi er fascineret af håndværk, og en konstant nysgerrighed driver os til altid,
at lære nye fag og teknikker. I dag reparerer vi stadig sko og lædervarer, men dog i et mere begrænset omfang.

Vi har gennem årene udviklet butikken, hvor vi nu sælger kunsthåndværk og nøje udvalgte varer af god kvalitet. I butikken finder du lædervarer, sko, hatte, accessories og vinylplader. 

Efter at have dygtiggjort os inde for læderarbejde, er vi nu stolte over, at kunne præsenterer vores egne produkter. Vi producerer bælter, sandaler,  forklæder og andet smålæder.

Værdier

VORES VÆRDIER

Efter at have levet i byen i mange år søgte vi i 2014 ud på landet for at få ro, komme tættere på naturen og ikke mindst for at stifte familie.
Vi bor i et gammelt hus som vi selv sætter i stand efterhånden som vi har råd og tid.
På vores store grund har vi overtaget en lidt udpint juletræsplantage. Vi har besluttet at slippe den fri, og lade den gro til skov. Det er fantastisk at have et stort stykke jord, som vi på den måde kan give tilbage til naturen, og som vi kan nyde og følge hver dag - år for år.
Livet på landet har været en gave til vores hverdag, og giver også inspiration til hvordan vi skal drive vores forretning.
Vigtigheden af fordybelse, kvalitet og godt håndværk har for os aldrig været mere tydelig, og det er det vi bringer med i vores forretning og på vores værksted hver dag.

Vi tilstræber at være så miljøvenlige som vi kan. Både vores egne produkter, og de varer vi sælger i vores butik, er klassikere som ikke går af mode. Det er ting som du kan bruge eller have på uanset hvad moden skulle dikterer denne måned. Vi vælger økologi når vi kan, og en stadig voksende del af vores sortiment er fremstillet af økologiske materialer.

Håndværket

LÆDERHÅNDVÆRK & MATERIALER

Gennem skomagerfaget, med hjælp fra en dygtig læderhåndværker, og med et ukueligt gå på mod har vi lært dette håndværk.
Vores produkter er håndlavet, og vores designs holder vi simple.
Vi tilstræber en ensartethed i vores produktion, men små variationer kan naturligvis forekomme når et naturmateriale forarbejdes i hånden.

Vi arbejder med vegetabilsk gravet kernelæder, og det er helt afgørende, at det kun er af den bedste kvalitet. Vores læder kommer fra Sverige og Italien.
Vores spænder er alle nikkelfri og af ren messing. De er fremstillet af en lille virksomhed i Italien, som er en af de bedste af deres art.

Se udvalg
Kvalitet

TING DER HOLDER

På skomagerværkstedet har vi for alvor set og mærket konsekvensen af brug-og-smid-væk kulturen. Mange sko og "lædervarer" som kommer ind på vores værksted må vi simpelthen afvise at reparere. Det kan bare ikke betale sig, hvis det overhovedet kan lade sig gøre.
Og siden vi begyndte i 2012 har vi kunne se en stadig forringelse af materialer som skobranchen anvender. Det synes vi er skræmmende.

Dette har helt sikkert været med til, at vi selv er gået i gang med at producerer lædervarer. Vi vil ikke bidrage til denne kultur, og laver derfor bælter, sandaler, forklæder og andre småting som holder i mange år.

Det er samme kriterier vi har for de produkter som vi fører i butikken - god kvalitet som kan holde i mange år, og ofte også repareres.