Størrelsesguide til handsker

Indledning  

Det kan være svært at vide sig sikker på, at den handske man køber på internettet også er den rigtige størrelse. Vi har samlet lidt informationer herunder som forhåbentlig gør dig klogere på at finde den rigtige handskestørrelse i fire nemme og hurtige trin. Det eneste du skal bruge er et målebånd. Har du ikke et målebånd, så kan du med lidt snilde komme frem til din størrelse med en tommestok.

Franske tommer og handsker

Når man snakker handsker og handskestørrelser generelt er de ofte angivet i franske tommer. 1 fransk tomme svarer til 2,7 cm. Tegnet for en tomme er dobbelt primtegn (´´) der ligner, men ikke må forveksles med anførselstegn / dobbeltgåseøjne ("). Faktisk variere længeenheden sig fra land til land. I England er 1 tomme svarende til 2,540 cm, mens 1 tomme i Frankrig svarer til 2,707 cm. For at gøre det lidt nemmere på lommeregneren bruger vi blot 2,7 cm.

Sådan gør du

1. Start med at måle omkredsen af dine knoer, med flad hånd. Mål rundt om knoerne på din hånd, så du får omkredsen i cm. På billedet nedenfor kan du se hvor du skal måle omkredsen af dit håndled, angivet med en pil.

2. Når du har fået mål hvor mange cm der er rundt om dine knoer, skal du nu omregne tallet til franske tommer. Det gør du ved at dividere med 2,7. Her er et regneeksempel. Omkredsen om mine knoer har jeg målt til 21 cm. 

21 / 2,7 = 7,7 franske tommer

3. Rund ned hvis du rammer mellem to størrelser. I regneeksemplet ovenfor vil jeg derfor runde ned til nærmeste størrelse. Nærmeste størrelse er 7,5. Dette betyder at jeg bør overveje en handskestørrelse med 7,5. Er du ikke helt sikker på din størrelse endnu? Så har vi et sidste trick der kan hjælpe dig.

4. Hvis du har lange fingre, kan det være en god ide at måle fra spidsen af langfingeren og ned til håndleddets begyndelse. På billedet kan du se hvor du skal måle fra ved håndleddets begyndelse og op til langefingeren. Divider dine cm med 2,7 for at få det i franske tommer. Nu bør du være sikker på at have fundet din handskestørrelse. 

 

Tilbage til blog

Skindhandsker til herre

Skindhandsker til damer