Om os

Baunbaek & Lyn er en lille og hyggelig butik med webshop og eget læderværksted placeret på Sydfyn. Her kan du læse mere om hvem vi er og vores værdier. Har du lyst til at høre mere fra os, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, eller følg os på de sociale medier - så er du altid helt opdateret.

Godt håndværk går aldrig af mode...

Vi er Lotte Baunbæk og Jesper Lyn.
Vi driver vores butik i Svendborg, og producerer lædervarer på vores værksted.

Det er en passion for solidt håndværk og god kvalitet, og en kærlighed for klassisk design, æstetik og funktionalitet som er drivkraften for vores forretning.

LÆDERHÅNDVÆRK & MATERIALER

På vores værksted arbejder vi med kernelæder, hvor vi fremstiller bælter, tasker, forklæder og seler. Vi er fascineret af håndværk, og nysgerrighed er drivkraften til at udvikle og lære nyt.

Vi stiler efter et klassisk og tidsløst design, som i kombination med kvalitetsmaterialer, gør vores produkter til følgesvende gennem mange år.

Vi køber både læder og spænder fra dygtige producenter i Italien. Alle vores spænder og metaldele er nikkelfri og af ren messing. Vi bruger vegetabilsk garvet læder, fordi det er den mest miljøvenlige måde at fremstille læder på, og fordi det patinerer smukt.

Se vores produkter her

VORES VÆRDIER

Vi tilstræber at være så miljøvenlige som vi kan. Både vores egne produkter, og de varer vi sælger i vores butik, er klassikere som ikke går af mode. Det er ting som du kan bruge eller have på uanset hvad moden dikterer denne sæson. Vi vælger økologi når vi kan, og en stadig voksende del af vores sortiment er fremstillet af økologiske materialer.

TING DER HOLDER

Siden vi startede vores forretning i 2012 og indtil 2018 har vi primært arbejdet som skomagere.

På skomagerværkstedet fik vi for alvor set og mærket konsekvensen af brug-og-smid-væk kulturen. Mange sko og "lædervarer" som kom ind på vores værksted måtte vi desværre afvise at reparere. Det kunne simpelthen ikke betale sig - hvis det overhovedet kunne lade sig gøre! Brug-og-smid-væk kulturen er over os.

Dette har helt sikkert været med til, at vi selv er gået i gang med at producerer lædervarer. Vi vil ikke bidrage til denne kultur, og laver derfor bælter, tasker, forklæder, seler og andre småting som holder i mange år.

Det er samme kriterier vi har for de produkter som vi fører i butikken - god kvalitet som kan holde i mange år, og ofte også kan repareres.

Vi vælger godt håndværk og kvalitet frem for fashion, og tror på at købe færre produkter af god kvalitet, frem for at købe mange billigere produkter som ofte skal skiftes ud - hvad enten det er på grund af for dårlig kvalitet, eller forkert farve. Det er koster naturligvis mere her og nu at købe kvalitet, men på længere sigt er pengene brugt klogt.

Se vores brands