Læderfedt eller læderolie?

Læderfedt eller læderolie?

Hvad er forskellen på læderfedt og læderolie, og hvad skal jeg vælge?

Det spørgsmål får vi tit i butikken.

Det korte svar: Brug læderfedt til “daglig” pleje, og olie til at blødgøre stift læder. Brug læderfedt efter olie.

 

Læderfedt

Læderfedt er et fantastisk produkt til pleje af læder, og hvis vi kun måtte vælge ét plejeprodukt, så blev det uden tvivl læderfedt.

Læderfedt giver pleje til læderet og har samtidig en imprægnerende effekt. Brug fedt til både møbler, tasker, bælter og sko. Brug det efter behov. Det er klart at vinterstøvlerne har brug for mere pleje end stolen i den fine stue.

Køb læderfedt her.

Læderolie

Læderolie kan give livet tilbage til udtørret læder. Har du læder som ikke har fået pleje i mange år, og som er begyndt at krakelere og virke tørt og stift, så skal det have læderolie. Olien kan trænge dybere ind i læderet og blødgøre det igen.

Olien har også den fordel at den nemt trænger ind i alle revner og sprækker hvor læderfedt er svært at påføre. Brug læderfedt efter olie.

Køb læderolie her.

Når du finder vinterstøvlerne frem efter en lang sommer, kan et godt trick være at søbe støvlerne ind i olie og lade dem stå natten over. Tør det overskydende olie af, lad dem tørre, og giv dem tilsidst læderfedt. Så er de klar til endnu en vinter.

Jeg købte en gang en gammel læder værktøjstaske. Den havde ikke fået pleje i mange år, og jeg kunne næsten ikke åbne den uden at både låg og remme var lige ved at knække af. Jeg gav tasken olie, og den slugte næsten en halv liter. Denne proces løb over et par dage. Da den ikke kunne suge mere lod jeg den tørre natten over, og så gav jeg den læderfedt til sidst. Den blev fuldt ud brugbar igen.

Brug aldrig sort olie eller fedt til møbler, da det kan smitte af!

 

Se produkter her!

Tilbage til blog